Interkulturell kommunikasjon
Årsstudium 60 Sp, eventuelt 30+30 Sp fordelt over 2 år (Vår 2017), eventuelt delemner
Årsstudium 60 Sp, eventuelt 30+30 Sp fordelt over 2 år (Vår 2017), eventuelt delemner
• SØKNADSFRIST: xx.xx.2017 • Oppstart: Høsten 2017 • 60 studiepoeng (fordelt over 2 år). Delemner 10 eller 15 studiepoeng • Heltid/deltid: Deltid 4 semester • Opptakskrav: • Generell studiekompetanse eller dokumentert realkompetanse Viktig å lese:
HØGSKOLENS OMTALE AV STUDIET • STUDIEPLAN |
Interkulturell kommunikasjon blir stadig viktigere i en globalisert verden. Studiet i interkulturell kommunikasjon gir teoretisk tyngde og praktisk erfaring innen dette feltet. Det er et tverrfaglig studium som henter viktige innsikter særlig fra fagfeltene sosialantropologi og kommunikasjonsteori, men også fra utviklingsstudier, filosofi, historie og religionsvitenskap og samfunnskunnskap.
Disse fagkombinasjonene bidrar til å skape et helhetlig blikk på mennesker, samfunn og samhandling. Gjennom et teoretisk studium og praktisk kommunikasjon vil studentene få grunnleggende innsikt i egen og andres kulturelle virkelighet og oppøve ferdigheter til å fungere i en flerkulturell sammenheng. Årsstudiet gir kunnskap og innsikt som er til nytte for studenter som sikter seg inn på yrkeskarrierer som f.eks. lærer, journalist, helsearbeider, misjonær, bistandssamarbeid, arbeid med flyktninger og innvandrere og arbeid knyttet til internasjonale spørsmål og utvikling i offentlig forvaltning, ideelle organisasjoner og næringsliv. Det forutsettes stabil og god fysisk og psykisk helse for å delta på studieturene. Årsstudiet kan inngå i bachelor i interkulturell forståelse (IKF), blant flere, avhengig av hvilken spesialisering og fordypning en trenger inn mot ønsket yrkesutøvelse. Årsstudiet er delt opp i 5 moduler/emner som bygger på hverandre i en naturlig progresjon. Enkelte emner kan tas som delemner.
|
|
Undervisningen varierer mellom forelesninger, seminarer- og gruppeundervisning, nettleksjoner, ekskursjoner og veiledningssamtaler både i forhold til oppgaveskriving og praktiske øvelser/prosjekt i felten, studieturer og egne, etnografiske feltopphold.
Undervisningen vil foregå på nett, med oppfølging i It’s Learning. Det vil også bli lagt ut nettleksjoner underveis i studiet. Det blir lagt opp til jevnlige samlinger på lokalt studiesenter. Her vil man variere mellom forelesninger, oppfølging av forrige forelesning og besvarelse av spørsmål, samt kollokviegrupper og samlinger i plenum. |
- Studieavgift totalt kr 14 000,-
Utgifter til valgfri studietur kommer i tillegg.
Ønsker man å ta et delemne om gangen, er prisene slik:
kr 6 000,- for 15 sp og kr 4 000,- for 10 sp, med avgift til SiA i tillegg for hver semester. Pris til SiA endres hvert år. - Semesteravgift til SiA: pt kr 475,- (2016/2017)
- Pris for tilleggstjenester, kontakt ditt lokale studiesenter.
Studiet kan inngå i bachelor i interkulturell forståelse (IKF), og bachelor i religion og kultur (BAREK), alt etter hvilken spesialisering og fordypning en trenger inn mot ønsket yrkesutøvelse. Både bachelorgraden i interkulturell forståelse og bachelor i religion og kultur kan tas ved NLA Høgskolen. I tillegg til fordypningsemner i interkulturell forståelse kan man supplere med emner fra kommunikasjon og livssyn (NLA Høgskolen Gimlekollen) eller KRLE og pedagogikk (NLA Høgskolen Bergen og Oslo). NLA Høgskolen har også et mastergradsstudium i interkulturell forståelse.
Søk via lokal søknadsweb hos høgskolen.
Velg Opptak:
Har du spørsmål om søking og opptak ved NLA Høgskolen, kan du kontakte oss på
e-post studier.gimlekollen@nla.no eller telefon 55 54 07 00.
Du kan velge å søke enten årsstudium, eller delemner.
Studiekode årsstudium: 5044
Studiekode delemne 1: 5049
- Studium i tillegg til ordinært studietilbud
- Velg søknadsalternativ Interkulturell kommunikasjon årsstudium.
Har du spørsmål om søking og opptak ved NLA Høgskolen, kan du kontakte oss på
e-post studier.gimlekollen@nla.no eller telefon 55 54 07 00.
Du kan velge å søke enten årsstudium, eller delemner.
Studiekode årsstudium: 5044
Studiekode delemne 1: 5049
I samarbeid med